Nederlands Engels Duits Russisch OekraÔens
 
Je bent hier:

Frans van Arem

Frans zijn credo is: conflict als kans

Manager
Voor zijn loopbaan bij de rechterlijke macht heeft Frans ruime ervaring opgedaan met (project)management, zoals in zijn rol als oprichter en teamleider van een optie handelsteam op de Londense FinanciŽle termijnbeurs, als hoofd van de afdeling vermogensbeheer van een Amsterdamse bank.

Jurist
Als jurist heeft Frans ruime ervaring in het bestuurs- en familierecht.

Mediator
Frans  begeleidt conflictpartijen die op een wijze die plaats biedt aan de emotionele kant van het conflict en helpt hem met het vinden van praktisch en haalbare oplossingen die recht doen aan ieders belangen. Als mediator combineert hij zijn juridische kennis met zijn in 1996 afgeronde vierjarige beroepsopleiding in de psychologie.

Frans richt zich op zakelijke kwesties zoals arbeids-, ambtenaren- en samenwerkingsgeschillen en familieconflicten zoals echtscheidingen en erfenissen. Ook is Frans lid van de interne mediatorspool van de gerechten. Voor echtscheidingsmediations werkt Frans samen met een vrouwelijke mediator.

Mediationprojecten
Vanaf 2000 is Frans eerst als projectleider voor het rechtbank project "Mediation naast Rechtspraak" en later als extern adviseur en manager van het landelijk bureau van dat project betrokken geweest bij de ontwikkeling van mediation bij de gerechten in Nederland. Mede hierdoor heeft hij ruime ervaring opgedaan met (cultuur)verandertrajecten. Creatief omgaan met weerstand is daarbij dagelijkse kost.

Internationaal ontwikkelingswerk
Ook in het buitenland levert hij in het kader van ontwikkelingswerk bijdragen aan mediation en opbouw en ontwikkeling van de rechtspraak. Vanaf 2004 is hij via de Wereldbank, de EU, Raad van Europa, Deutsche Gesellschaft fŁr Internationale Zusammenarbeit, en de USAID als mediationtrainer en juridisch expert actief geweest in KroatiŽ, MacedoniŽ, OekraÔne, ArmeniŽ, GeorgiŽ en Turkije. Frans heeft honderden rechters, advocaten en notarissen opgeleid in schikkingsvaardigheden en mediation.

Trainer
Frans geeft al jaren vaardigheidstrainingen aan het bedrijfsleven en overheid, de oude en nieuwe beroepsopleiding voor  Advocaten, Capgemini Academy, gemeenten, waterschappen, ministeries, politie, financiŽle bedrijven en verzekeraars

Coach
Frans werkt o.a. voor de coachingspool voor ministerie van Veiligheid en Justitie en de rechtspraak. Hij coacht hoog opgeleide professionals en management teams.

Frans zijn drijfveer is mensen tot hun recht te laten komen en te inspireren.


Michael Amende